André Stoevelaar van Schoenmakerij Ossel benoemd tot ‘Meester Schoenmaker’.

Schoen- en sleutelmakerij Ossel_597_resized_1

André Stoevelaar (midden) ontvangt het certificaat uit handen van Reinier van Bommel (rechts) en Toon van Gils.

André Stoevelaar van Schoenmakerij Ossel mag zich voortaan Meester Schoenmaker noemen. Toon van Gils, kwaliteitsmanager bij Van Lier Schoenen en Reinier van Bommel, directeur van Van Bommel Schoenen, reikten eind januari 2015 het officiële certificaat uit aan de trotse vakman. André Stoevelaar kwam door de selectie en bleek na de keuringen te voldoen aan de eisen die werden gesteld aan dit vakmanschap. ‘We hebben de keuring zelfs glansrijk en ruimschoots doorstaan’, zegt André Stoevelaar trots. Een vakman die houdt van zijn vak en hij mag zich terecht en met glans ‘Meester Schoenmaker’ noemen.

Het Schoenmakers Gilde, dat dit jaar het 25-jarig jubileum viert, keurt op vrijwillige basis schoenmakers. Deze schoenmakers voldoen aan de door de stichting opgelegde kwaliteitseisen. Inmiddels zijn meer dan 300 schoenmakers in Nederland goedgekeurd. Voor de consument heeft het nu nog meer zin om kwaliteitsschoenen te kopen. Ze zijn immers verzekerd van een deskundige reparatie. Bovendien is het laten repareren van schoenen milieuvriendelijk, omdat de schoenen langer mee gaan. De goedgekeurde Gilde schoenmaker wordt regelmatig herkeurd en wordt door de stichting op de hoogte gehouden omtrent een scala van onderwerpen met steeds als uitgangspunt de continuïteit van kwaliteit schoenreparaties.

De Schoenmakers Gilde deelnemers hebben het unieke recht op het gebruik van schoenonderdelen van de binnen de stichting samenwerkende fabrikanten. De fabrikanten hebben zodoende de zekerheid, dat hun originele materialen verantwoord verwerkt worden. Het bestuur van Stichting Schoenmakers Gilde is trots te constateren, dat inmiddels een landelijke dekking is gerealiseerd, zodat u als consument ook bij u in de buurt uw schoenen kunt laten repareren bij een Schoenmakers Gilde schoenmaker.

Comments are closed.